Safari 310 WindSUP

Safari 310 WindSUP je velmi stabilní, ale přesto obratný paddleboard, poskytující maximální jízdní komfort, ideální pro výlety nebo cvičení jógy.Vestavěný závit k připevnění kloubu a středový box na ploutev umožňuje využít paddleboard nejen pro jízdu s pádlem, ale i pro rekreační windsurfing nebo stále populárnější wingboarding - jízdu s nafukovacím křídlem.
Konstrukce:
FT
Délka:
330 cm / 10' 10"
Šířka:
84 cm / 33"
Tloušťka:
15 cm / 6"
Výtlak:
310 l
Maximální váha jezdce:
do 140 kg
Hmotnost:
10,8 kg ± 8 %

Safari 310

SAFARI 310 windSUP  – je ztělesněním nejrozšířenější formy paddleboardingu, tj. poklidné výletní jízdy na rovné hladině bez zbytečné námahy a rizika nechtěného pádu do vody. Dobře vede směr a je rychlejší než univerzální allroundy plováky. Tyto vlastnosti z něj dělají ideální paddleboard na delší plavby. Díky své šířce 84 cm je velmi stabilní a proto jej doporučujeme také ke cvičení jógy.

Je to typický představitel kategorie výletních paddleboardů / cruiserů. U modelu Safari se jedná o kombinaci maximálního jízdního komfortu (stabilita a ovladatelnost) a optimálního výkonu na delších výletech (rychlost a přímá jízda).

S vestavěným závitem k upevnění kloubu pro plachtu, získáte windsurfingový plovák do méně větrných dnů a paddleboard v jednom. WindSUP Safari je určen nejen pro začínající windsurfaře, ale díky svým jízdním vlastnostem potěší i pokročilejší jezdce. Kromě rekreační jízdy je vhodný i pro trénování různých otoček a triků s plachtou. Doporučujeme používat plachtu do velikosti 6 m².

Vzhledem k celkové délce paddleboardu 330 cm je vhodné využívat nalepený box na středovou ploutev (kačenu). Především ve slabších větrných podmínkách zabraňuje ploutev splouvání (nežádoucí jízda do boku) a usnadňuje přímou jízdu a stoupání proti větru. Středovou ploutev používejte pouze při jízdě s plachtou.

Paddleboard Safari 310 windSUP je osazen třemi napevno nalepenými ploutvičkami a středovým boxem k uchycení odnímatelné ploutve v systému US box. Fixní ploutvičky jsou pružné, odolné a vyznačují se tvarovou pamětí, proto se nemusíte obávat jejich poškození.

UPOZORNĚNÍ: Nafukovací paddleboard nemůže nikdy zcela nahradit klasický pevný windsurfingový plovák. Přesto je windSUP ideální volbou pro méně větrné dny a je vhodný k naučení základů tohoto krásného sportu až po rekreačně sportovní jízdu.

Součástí balení v ceně paddleboardu je pevný a prostorný batoh Kiboko s přední kapsou, obousměrná pumpa Kiboko a středová plastová ploutev.

Konstrukce: FT

Dropstitch konstrukce paddleboardu - FT - II fusion knitted - křižně tkaný dropstitch

Materiál / konstrukce / technologie:

„Předlaminovaná“ technologie spojuje výhody jednovrstvých a dvouvrstvých plováků. Za pomocí tlaku a vysokých teplot je na základní cca 0,9 mm silný „drop stitch“ materiál natavená další vrstva PVC v tloušťce cca 0,5 mm, čímž se stává neoddělitelnou součástí základního materiálu. Touto technologií je dosaženo nižší hmotnosti než při nalepení druhé vrstvy PVC pomocí lepidla. Technologie fusion je navíc mnohem šetrnější k životnímu prostředí. Lepidlo se používá pouze na lepení bočních spojů, měkčené pěny na palubě paddleboardu a k připevnění příslušenství.

Všechny paddleboardy KIBOKO jsou konstruovány s dvojitou boční PVC hranou propojující horní palubu a dno. Dvojitá hrana zajišťuje maximální odolnost a tuhost.